• Eesti

Roheline Ring müüs tuulepargid Freenergyle

old-news - eteap March 25, 2008

Virtsu ja Rõuste tuuleparkide varasem omanik OÜ Roheline Ring eraldas need ettevõttesse Roheline Ring Tuulepargid OÜ ja müüs viimase mullu novembris mitme tuulepargi projektiga seotud Freenergy AS-ile.

Roheline Ring teenis eraldunud ettevõtte Roheline Ring Tuulepargid müügist kasumit 36,7 miljonit krooni, selgub ettevõtte 2007. aasta aruandest.

Enne tuuleparkide müüki eelmise aasta algusest kuni novembri lõpuni sai Roheline Ring tuuleparkides toodetud elektri müügist tulu 21,6 miljonit krooni. 2006. aastal oli elektri müügitulu 18,5 miljonit krooni.

Koos tuuleparkide müügist teenitud kasumiga ulatus Rohelise Ringi puhaskasum möödunud aastal 44,1 miljoni kroonini.

Eelmisel aastal ostis Roheline Ring uusi kinnistuid 9,2 miljoni krooni väärtuses ning investeeris uue liitumispunkti väljaehitamisse 11,9 miljonit krooni. Ka need varad läksid üle müüdud Roheline Ring Tuuleparkidele.

Roheline Ring märkis aruandes, et jätkab taastuvenergeetika tootmise võimaluste otsimist ja kasutamist.

Rohelise Ringi omanikeks on Ants Ink ja Tullio Liblik. Ettevõtte plaanib omanikele dividende maksta kokku kaheksa miljonit krooni.

Tallinna toimetus, tel +372 610 8822, majandus@bns.ee

Baltic News Service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes