• Eesti
  • English

Eesti Energia allkirjastab Iru jäätmepõletusploki ehituse

Eesti uudised, Tehnoloogiaarendus - eteap March 10, 2010

TALLINN, 10. märts, BNS 

Eesti Energia allkirjastab neljapäeval lepingu Iru uue elektri- ja soojusjaama jäätmepõletusploki ehituseks.

Lepingule kirjutavad alla Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ning elektri ja soojuse tootmise valdkonna juht Raine Pajo. Töö teostaja Constructions Industrialles De La Mediterranee (CNIM) esindajatena annavad allkirjad ettevõtte juhatuse liige Stefano Costa ja Põhja-Euroopa müügijuht Jean-Francois Brua.

CNIM-i delegatsiooni juhib ettevõtte omanik ja nõukogu esimees Vsevolod Dmitrieff ning üritusest võtab osa ka Prantsuse suursaadik. Iru elektrijaama kõrvale rajatava uue elektri- ja soojusjaama maksumus on ligi 1,5 miljardit krooni ning seal on plaanis aastas ära põletada kuni 220.000 tonni Eestis tekkivaid jäätmeid.

Jäätmepõletusjaam peaks tööd alustama varasema info kohaselt 2012. aastal. Uue koostootmisjaama soojuse tootmise võimsus saab olema 50 megavatti ja elektri tootmise võimsus 17 megavatti.

Jaam hakkab täiendama olemasoleva Iru elektrijaama tootmisvõimsusi, mis on 648 megavatti soojust ja 190 megavatti elektrit.

Tallinna toimetus,
+372 610 8875,
majandus@bns.ee
Baltic News Service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes