• Eesti

Keskkonnaorganisatsioonid pidurdavad rohelise energia arendamist

Tuuleenergia blogi - eteap April 15, 2010

Kui seni on taastuvenergia propageerijad ja arendajad arvanud, et taotleme koos keskkonnaorganisatsioonidega sama eesmärki – puhtama keskkonna loomine ja säilitamine, siis nüüd tundub, et keskkonnaorganisatsioonid soovivad pidurdada taastuva ehk rohelise energia arengut Eestis.

Üheksat keskkonnaorganisatsiooni ühendav Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) saatis 07.aprillil avaliku sektori instutsioonidele, sealhulgas valitsusele ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, kus palutakse peatada meretuuleparkide arendamine. 

EKO kirjutab oma kirjas, et enne meretuuleparkide rajamist tuleb läbi viia erinevate majanduslike, sotsiaalsete ja keskkonnakaitseliste oluliste huvide kaardistamine ning vastavaid konfliktitsoone määratlev ja konsensuslikke lahendusi välja töötav ruumiline planeerimine.

On aga ju loomulik, et iga tuulepargi ettevalmistustegevuste hulgas on mitmesugused uuringud ja keskkonnamõjude hindamine (KSH, KMH), kus kuulatakse ja arvestatakse kõiki huvigruppe. See on osa loomulikust protsessist, mille pärast ei tule arendustegevust veel peatada.

Seetõttu on üsna kummaline, miks otsustas EKO neile seadusega antud võimalusele eelistada ettepaneku tegemist, mis arvestades, et Eestis on hetkel ainult kolm meretuulepargi arendajat pigem pidurdab ja aeglustab protsesse ning kokkuvõttes pikendab perioodi, mil Eestis fossiilsete kütuste kasutamise kaudu paisatakse õhku suures koguses kasvuhoonegaase.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes