• Eesti

Energiakeskuses avatud interaktiivne näitus taastuvenergiast

Tuuleenergia, Tuuleenergia blogi - eteap May 17, 2010

14 mail 2010 avati Tallinnas Energia avastuskeskuses rändnäitus “Avasta Energia saar!”, kus saab uudistada tuule-, päikese-, vee-, biomassi- ja geotermaalenergia võimalusi.  

Näitus on interaktiivne, mis tähendab, et ei pea vaid vaatama ja lugema, kuidas taastuvenergia toimib, vaid saab ka ise käe külge panna. Kõige huvitavam vast on saare maketil energiaallikate paigutamine viisil, mis rakendaks resursse võimalikult maksimaalselt ning kataks saare energia vajaduse täielikult. Näituse avanud Energia avastuskeskuse teadus- ja arendusjuht Aare Baumer ütles, et saare all võib silmas pidada ka Eestit ning mõelda, kuidas meil võimalikult nutikalt taastuvenergia lahendused tööle panna.

Näitus on valminud kaheksa Euroopa teaduskeskuse koostöös ja Euroopa Komisjoni 7 raamprogrammi rahastusel projekti SCICOM raames ning jääb Energia avastuskeskuses avatuks kuni 23. oktoobrini 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes