• Eesti

Põhjus, miks nafta asemel tuleb tuult jahtida

Tuuleenergia blogi - eteap May 4, 2010

Möönud nädalad tõid Põhja-Ameerikast ühe halva ja ühe hea uudise ning nende kahe vahel on tugev sõnum – fossiilsed kütused tuleb asendada puhtamate ja ohutumatega. Hiiglaslik naftareostus, mis sai alguse ühe maailma suurima energiaettevõtte BP plahvatanud puurtornist Mehhiko lahes on justkui tuumapomm senistele põhiväärtustele, mille järgi on nafta ja gaas ainukesed usaldusväärsed energiaallikad.

Aga mis siis hea uudis on? See, et president Obama administratsioon kiitis heaks esimese USA mere tuulepargi, mis viib offshore tuuleenergia Euroopa mõõtmetest ülemaailmse mastaabi poole ning teeb naftafirmade meeled mõruks. Cap Cod avamere tuuleenergia projekt koosneb 130 tuulikust koguvõimsusega 420 MW, mis hakkavad Massachusettsi rannikuvetes varustama 75% Cape Cod ja ümbritsevate saarte majapidamistest rohelise elektriga.

See on tore uudis, arvestades, et taastuvate energiaallikate kasutamise vastased on aktiivsemaks muutunud. Kui endise USA presidendi ja tema poliitika ajal polnud fossiilsete kütuste lobistajatel vaja palju pingutada, siis nüüd on justkui spontaanselt tekkinud kõikjal riigis kodanike meeleavaldused kliimamuutuste vastu. Tegelikult on ajakirjanikud guardian.co.uk andmetel paljastanud, et need kliimamuutustesse mitte uskuvad kodanikud on naftafirmade töötajad.

Ja samal ajal kui tuuleveskitega võitlejad nii meil kui USA-s vastu tuult jooksevad naftareostus muudkui levib ja levib, kalad, linnud & kilpkonnad surevad ning British Petroleum teatab, et naftalekke peatamine on nagu operatsioon pimeduses. Piinlik on, et ka täna leidub avalikel koosolekutel inimesi, kes raiskavad aega vaidlemisele, kas kliima soojeneb või mitte pikendades sellega aega, mil fossiilsed kütused maailmas sõdu, ebavõrdsust ja katastroofe põhjustavad.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes