• Eesti

Tuuleenergia klaster sai rahastuse

Tuuleenergia blogi - eteap June 4, 2010

Võidujooks tuuleenergeetika pioneeri tiitlile võib küll juba läbi olla, kuid valdkond on jätkuvalt nii kiires arengustaadiumis, et rongile uustulnukaid veel mahub. Ka eesti firmad on avaldanud soovi tuuleenergia revolutsioonist osa võtta ning  mõned ajad tagasi loodi Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni katuse all selleks otstarbeks tuuleenergia klaster. Et klastrit ka riiklikul tasemel vaja on, tõestas sellenädalane EAS-i juhatuse otsus rahastada 70% mahus klastri järgneva kolme aasta eelarve.

Tuuleenergia klaster asub tegelema tootmisüksuste tarneahelatesse lülitamise abil tuuleenergia sektori ettevõtete ja klastri partnerite ekspordi kasvatamisega ning mitmete Eesti põhiste toodete-teenuste väljatöötamisega, mida hiljem ka eksportida saaks. Lisaks on klastri eesmärgiks oma liikmete oskusteabe ja teadlikkuse suurendamine  ning nende ettevõtete lisandväärtuse kasvatamine. Kui võtta klastri ambitsiooni kokku ühe lausega, siis oleks see, et tulevikus tuntakse Eestit kui tunnustatud Euroopa tuuleenergeetika arendajat ja eksportööri.

Tuuleenergia klastri järgmise kolme aasta eelarve on 6,57 mln krooni, millest EASi toetus moodustab 4,6 mln krooni ning raha tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes