• Eesti
  • English

Eesti suunab 359 miljonit krooni AAU’de müügituludest tuuleenergeetikasse

Tuuleenergia blogi - eteap August 2, 2010

Eesti riik müüb Hispaania Kuningriigile kasutamata saastekvoodi ühikuid ehk AAU’sid (Assigned Amount Units) ning  23 miljonit eurot ehk ca 359 miljonit krooni sealt laekuvatest tuludest suunatakse tuuleenergeetikasse, mis toob Eestisse täiendavalt ca 25-30 MW tuuleelektri tootmisvõimsusi. Need tuulepargid taastuvenergia toetust saama ei hakka.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi märkis 29.juuli valitsuse pressikonverentsil, et AAU-de toetusrahaga rajatavatele uutele tuuleparkidele taastuvenergeetika toetust ei kavandata. “See investeering täiendavat raha tarbija rahakotist ei küsi. Taastuvenergeetika toetus on oma suuruses saanud juba kurikuulsaks, aga see teema seda ei puuduta. Et kui see investeering tehakse, et siis selletõttu läheb inimestele elekter veelgi kallimaks, see on välistatud ja need objektid seda taastuvenergeetikatoetust ei saa,” kinnitas Tamkivi.

Uute tuuleparkide toetusi hakkab väljastama majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse alusel SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Taotlusvoor kuulutatakse välja selle aasta augustis ning selles saavad osaleda uued projektid, mis tariifitoetusi ei saa. Investeering vähendab Eesti elektritootmise CO 2 emissioone järgneva 20 aasta jooksul 1,5 miljonit tonni.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes