• Eesti

Valitsus kiitis heaks saastekvoodi müügi Luksemburgile

CO2 kaubandus, Eesti uudised - eteap august 5, 2010

BNS, 05.08.2010

Valitus kiitis neljapäevasel istungil heaks riigi kasutamata saastekvoodi (Assigned Amount Units – AAU) müügi Luksemburgile kogumahus ligi 470 miljonit krooni.
Riik suunab müügist saadava tulu korterelamuid energiasäästlikumaks muutvate investeeringute toetamiseks, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).
Toetades korterelamute energiasäästlikumaks muutmist loome korteriühistutele kauaoodatud võimaluse teha majad korda ja vähendada soojakulusid, ütles projekti eest vastutav majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Toetuse eesmärk on innustada korterelamute täies mahus renoveerimist. Sõltuvalt saavutatavast energiasäästust toetatakse renoveerimistöid 15-35 protsendi ulatuses. Taotlejaks võivad olla korteriühistud, hooneühistud või korteriomanike ühisuses osalevad korteriomanikud.
Toetuse täpsed tingimused sätestab MKM-i määrus, mis kannab nime korterelamute renoveerimise toetuste taotlemise tingimused ja kord. See allkirjastatakse järgmisel nädalal. Taotlusvooru kuulutab sel kuul välja KredEx.
Selle tehinguga kasvab Eesti kasutamata saastekvoodi ühikute tehingute maht 1,5 miljardi kroonini. Varem on riik sõlminud ostu-müügi lepingud Austria , Hispaania ja Jaapani panga SMBC-ga.

Vaata ka

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes