• Eesti

Taani kaalub fossiilsete kütuste maksu kehtestamist

Tuuleenergia blogi - eteap September 30, 2010

Taani, kes plaanib energia tootmisel 2050 aastaks täielikult loobuda mittetaastuvate kütuste kasutamisest kaalub fossiilkütustele maksu kehtestamist, mis olles järgmisel aasta 5 taani krooni gigadžauli kohta suureneks järgmise 20 aastaga kuni 50 taani kroonini.
Taani komisjon kliimamuutuste poliitika alal (The Danish Commission on Climate Change Policy) avalikustas äsja raporti, mis näeb ette lisaks fossiilkütuste maksule ka Taani tuuleenergia tootmisvõimsuste suurendamist vähemalt kolm korda. Kui 2008. aastal oli Taanis installeeritud 3150 MW tuuleenergiat, siis viidates raportile võiks see 2050. aastal olla 10.000 ja 18500 MW vahel, millest enamust oleks avamere elektrituulikud.

Analüüs väidab, et Taanil on võimalik saavutada täielik sõltumatus fossiilsetest kütustest järgmise 40 aasta jooksul ning seda ilma kõrgete sotsiaal-majanduslike kulutusteta.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes