• Eesti
  • English

Tuuleenergeetika kolm märksõna Eleringi juhilt

Tuuleenergia blogi - eteap November 23, 2010

Postimehe 22.11.2010 lehes tõi Eleringi juht Taavi Veskimägi arvamusloos “Väga kindel või odav elekter” välja energeetika tänaste võtmevaldkondade ja põhiküsimuste sõnastiku, millest avalikus arutelus võiks abi olla. Kolm märksõna on Eesti põhivõrguettevõtte juhilt saanud ka tuuleenergeetika valdkond:

  1. 84 s/KWh subsiidiumi ja 600 GWh maksimaalse mahu juures, arvestades praegust turuhinda, pannakse Eestis püsti nii palju tuuleelektrijaamasid, kui meil on vaja taastuvenergia eesmärkide täitmiseks.
  2. Eesti taastuvenergia toetuste põhiselt ei tule kunagi avamere-tuuleelektrijaamasid, need saavad tulla ainult tuginedes rohelisusega kauplemise süsteemi töölehakkamisele vms.
  3. Elektrisüsteemiga on tehniliselt võimalik tuulikute tootmist piiramata, Estlink 2 ja toimiva bilansituru olemasolul liita praeguse toetusetaseme juures kõik tuulikud, mis on majanduslikult tasuvad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes