• Eesti

Tuuleparkide naabrid peavad tuuleenergia tootmist vajalikuks

Tuuleenergia blogi - eteap November 30, 2010

Saar Poll OÜ ja Adepte Ekspert OÜ poolt läbiviidud küsitlus tuuleparkide lähedal elava elanikkonna seas näitas Läänemaal, et 74% ehk enamik vastajatest peab tuuleenergia tootmist Eestis vajalikuks. Äsja avaldatud raportist “Läänemaa tuulikuparkide mõjud lähialade elanikele” saab lugeda, et keskmisest enam (80% või rohkem) on sel viisil arvavaid inimesi meessoost, kuni 50-aastaste, kõrghariduse ja Esivere tuuleparkide lähistel elavate inimeste seas.

Uuringust selgus ka, et kuigi tuuleenergia tootmist peetakse vajalikuks, ei pruugita oma elukoha läheduses tuuleparkidesse siiski soosivalt suhtuda – 44% on neile vastu ning 36 suhtub neisse erapooletult.

Nelja lääne maakonna tuuleenergeetika teemaplaneeringu raames teostatud uuringusse hõlmati Aulepa, Esivere ja Virtsu tuulepargid ning uuringu käigus teostati nii nimetatud tuuleparkide lähedal elavate inimeste arvamusküsitlus kui ka tuuleparkide müra ja varjutuse modeleerimine.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes