• Eesti
  • English

Tuuleenergia tootmine kasvas mullu oluliselt

Tuuleenergia blogi - eteap January 26, 2011

Mullu tootsid elektrituulikud Eestis põhivõrgu ettevõtte Eleringi andmetel 276 GWh rohelist elektrit, mis on 44% rohkem kui 2009. aastal toodetud 191 GWh. Olulise tõusu põhjustasid 2009. aasta teisel poolel Aulepas, Vanakülas ja Toomas ning eelmisel aastal Virtsus lisandunud uued tuulepargid. 

Taastuvenergia ja tõhusal koostootmise režiimil toodetud elektri toetusteks maksti eelmisel aastal 711,3 miljonit krooni (ligi 45 miljonit eurot). Tuulikutele maksti toetusi 128 miljonit krooni (8,2 miljonit eurot), mis on 18% kogu taastuvenergia toetustest. 

Taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia osakaal kokku suurenes 2010. aastal enam kui 76% võrra 862 GWh-ni, moodustades kogu Eesti elektritarbimisest ligi 10 %. Aasta tagasi oli sama number 6%.

Eleringi prognooside kohaselt on 2011. aastal oodata tuuleelektrienergia kasvu 340GWh-ni. Täna on elektrituulikuid installeeritud Eestis  ~149MW võimsuses. Eelmisel aastal lisandus vaid üks tuulepark – 6,9MW Virtsu III.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes