• Eesti

Täna tähistatakse ülemaailmset tuulepäeva

Tuuleenergia blogi - eteap June 15, 2011


Tuulepäevast rohkem

Täna, 15 juunil peetakse üle kogu maailma tuulepäeva, tähistamaks selle loodusliku ressursi võimalusi elektritootmisel ja elektrienergia loodussõbralikumaks muutmisel. Fossiilsete kütuste tõusvad hinnad, laastavad naftareostused ja Fukushima tuumakatastroof on oluliselt suurendanud ootusi tuuleenergiale.

„Eestis ei ole kahjuks veel aru saadud tuuleenergia tegelikust väärtusest ning taastuvenergiaga tegeletakse justkui sunniviisiliselt. Kuigi tuuleenergia on siinkandis biomassi kõrval üks väheseid jätkusuutlikke elektrienergia tootmise viise, on tuuleenergia siiski veel paljude jaoks üks suur müsteerium,“ rääkis Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Martin Kruus. „Tänane tuulepäev on aga just see päev, mil end kurssi viia kõigega, mis tuulest elektri tootmise ja tuulikute juures huvitab,“ lisas Kruus.

Eelmisest nädalast alates oli võimalik huvilistel küsida tuuleteemalisi küsimusi Delfi portaali vahendusel ning kokkuvõtet saab lugeda Delfi Majanduse “Intervjuu” rubriigis. Intervjuu täisversioon ilmub meie kodulehel. „Tuulest energia väiketootmine pakub huvi ka eraisikutele, täna teeb Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni all tegutsev tuuleenergia klaster ministeeriumite, jaotusvõrgu ettevõtete, ülikoolide ja ettevõtetega koostööd, et ka eraisikud saaksid tuulest kasu,“ ütles Kruus.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri kütusekulude (IEA World Energy Outlook 2010) ja Maailma Tuuleenergia Koja (GWEC, 2011, Outlook 2010) andmetel on mõõduka tuuleenergia arendamise juures võimalik aastaks 2015 elektritootmise kuludes kokku hoida 23.7 miljardit eurot, s.o 15.1 miljardit eurot kivisöega, 6.4 miljardit eurot gaasiga ja 1.7 miljardit eurot naftaga seotud kulutused.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon kutsub tuuleenergia toetajaid üles liituma oma sotsiaalmeediavõrgustikuga Facebookis ja Twitteris ning jagama oma sõpradega tuulepäeva tarbeks tehtuid humoorikaid videoid.

Vaata ka

2 responses to “Täna tähistatakse ülemaailmset tuulepäeva”

  1. Dan says:

    http://www.twitter.ee/tuuleenergia

    väike näpukas, .ee peaks olema .com

  2. etea says:

    Tänud, parandasime ära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes