• Eesti

Taastuvenergia kattis II kvartalis 15% elektritarbimisest

Tuuleenergia blogi - eteap July 25, 2011

Käesoleva aasta II kvartalis toodeti Eleringi teatel 260 GWh taastuvenergiat, mis moodustab Eesti elektritarbimisest 15%. Taastuvenergiast valdava enamuse, 72% moodustas jäätmetest ja biomassist elektrienergia tootmine, tuuleenergiast toodeti 24% ning hüdroenergiast 4% elektrienergiat. Mullu toodeti tuuleenergiat II kvartalis 61 GWh, see aasta aga 63 GWh.

2011. aasta II kvartali elektritarbimine Eestis jäi võrreldes aastatagusega ligikaudu samale tasemele, kasvades 1% võrra. Elektritootmine on Eestis kasvanud 4%, mis Eleringi II_kvartali kokkuvõtte põhjal tulenes tuuleenergia ning mittetaastuvenergia tootmise kasvust. Tuuleenergia toodangu kasvule aitasid Eleringi hinnangul kaasa ca 4% kõrgemad mõõdetud keskmised tuulekiirused suuremate tuuleparkide asukohtade (Virtsu ning Pakri) lähedal. Taastuvenergiat kokku toodeti sel aastal Eestis võrreldes aastatagusega ligi kümnendiku võrra vähem.

Taastuvenergia toetuse taotlusi esitati käesoleva aasta II kvartalis 13,4 miljoni euro eest, mis on 11% vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Selle muutuse taga on alates 1. juulist 2010 kehtima hakanud seadusemuudatus, mille alusel biomassist toodetud elektrienergia eest saab toetust vaid juhul, kui see on toodetud koostootmise režiimil.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes