• Eesti

Läänemere tuuleenergia assotsiatsioonid arutasid koostööd

Tuuleenergia blogi - eteap October 21, 2011

Pierre Tardieu (EWEA), Tomas Söderlund (TSEM AB), Fredrik Lindahl (SVIF), Piret Hedin (SIDA)

Konverentsi alguse eel kohtusid Tallinnas Eesti, Rootsi ja Soome tuuleenergia assotsiatsioonid, et kokku leppida tulevases koostöös piirkonna tuuleenergia valdkonna arendamisel. Sel nädalal toimuv tuuleenergia konverents on esimene väljund ühistegevusest, mis eelmisel aastal Rootsi ja Eesti vahel tuuleenergia valdkonnas alguse sai.

Ühiselt otsustati, et kuna Läänemere piirkonna riikidel on tuuleenergia arendamises väga suur potentsiaal, siis tuleks leida viise, kuidas seda rakendada. “Tegemist on esmakordse taolise initsiatiiviga ning naabritega koostöö arendamine on tuuleenergia edendamise ja arendamise lahutamatu osa,” kommenteeris saavutatud kokkulepet Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Martin Kruus.

Riikide siseselt ning üleeuroopaliselt eksisteerib mitmeid hästi toimivaid tuuleenergia sektori koostöövõrgustikke, kuid Läänemere tuuleenergiat puudutavate küsimustega ühiselt ei tegeleta. Koosolekul viibis ka Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsiooni (EWEA) esindaja Pierre Tardieu, kes möönis, et siinne piirkond on seni saanud teenimatult vähe tähelepanu arvestades tema rohkeid võimalusi ja ressursse.

Kohtumisel otsustati, et järgmise tegevusena identifitseeritakse ühised probleemid, mis takistavad tuuleenergia arengut kõigis kolmes riigis ning töötatakse välja strateegiad nende lahendamiseks. Samuti kutsutakse kõnelustega liituma teisi Läänemere tuuleenergia assotsiatsioone ning loodetakse peagi sõlmida koostööd reguleeriv ühiste kavatsuste protokoll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes