• Eesti

Tuulegeneraatori merre ehitamine pole lähiaja teema

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap December 3, 2011

Meie Maa, 03.12.2011

Baltic Workboats ostis vendadelt Sõnajalgadelt eelmisel aastal enam kui 50 miljoni krooniga n-ö võtmed-kätte-projekti 2,3-megavatise võimsusega tuulegeneraatori koos alajaama rajamise ja 11 kilomeetri pikkuse elektriliini rajamisega Nasvalt Sikassaarde. Projektiga kaasnes korralik kogus tuuleenergia liitumisressurssi, mida laevaehitusfirma tahab ära kasutada.

“See merre tuuliku püstitamine pole meil olnud absoluutselt kindel, me lihtsalt kaalusime ühe võimalusena seda varianti,” rääkis BWB tegevjuht Margus Vanaselja.

Tema hinnangul Euroopas viimasel ajal just merre tuulikuid püstitataksegi ja Saaremaa laevafirmalt on Saksamaa energiafirma isegi tellinud tuuleparkide teenindamise laeva ehitamise.

Esimene Workboatsi tuulik hakkas elektrit tootma alles sel kevadel. Kuna merre on tuulikuid kallim püstitada kui maale, on üks võimalus ka merest maad juurde võtta. Nii laevaehitaja oma uue tootmishoone jaoks ka tegi, täites mitu tuhat ruutmeetrit merepinda maja ehitamiseks. Selline võimalus on jätkuvalt nii hoonete kui tuulegeneraatori püstitamiseks, kuid kumbki variant pole praegusel hetkel aktuaalne.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes