• Eesti

Kruus: Tuuleenergia vajab kolmest kuluelemendist vaid ühte

Tuuleenergia blogi - eteap March 16, 2012

Eile Riias toimunud Läti Äripäeva taastuvenergia konverentsil esinenud Nelja Energia OÜ ja Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Martin Kruus rääkis, et kuigi tuuleenergia esialgne investeering on kõrge, siis pikas perspektiivis muutub see energialiik soodsaimaks, refereeris sõnavõttu ajaleht Dienas Bizness. “Kui teiste energialiikide puhul on tegemist kolme kuluelemendiga – seadmed, kütus ja saaste või jäätmed, siis tuuleenergias peab kulutusi tegema ainult seadmete soetamiseks,” ütles Kruus.

Konverentsil Balti regiooni tuuleenergia arengutest ülevaate teinud Kruus tõi ka välja, et kõige rohkem on kolmest Balti riigist tuuleelektrijaamu Eestis – 184 MW, järgneb Leedu 179 MW võimsusega ning kõige vähem on seni tuuleenergiat installeerinud Lätis – ainult 31 MW.

Oma esinemise kokkuvõttes märkis Kruus, et Läänemeri annab head võimalused tuuleenergia arenguks ning Läti peaks seda potentsiaali senisest paremini ära kasutama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes