• Eesti

Lõviosa rohelisest elektrist tuleb põlevkiviahjust

Eesti uudised - eteap April 30, 2012

Postimees Online, 30.04.2012

Eesti Energia konkurentidest taastuvenergia tootjaid ärritab, et suur osa rohelisest elektrist tuleb Narva Elektrijaamade ühest põlevkivikatlast. Energiafirmal valmis kütuse laadimise süsteem, mis lubas selle aasta algul kasvatada hakkpuidu osakaalu uues katlas ligi pooleni kütuse hulgast.

Elering prognoosis, et tõhusal koostootmisel ja taastuvaist allikaist toodetakse tänavu 1455 GWh elektrit. Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik ütles, et firma soovib Narva jaamades toota tänavu umbes 600 GWh rohelist elektrit. Pisut enam kui 40 protsenti Eesti rohelisest elektrist tuleks seega põlevkivikatlast.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes