• Eesti

Narva elektrijaamade taastuvenergia toetus kerkis üle neljakorra

Eesti uudised - eteap aprill 20, 2012

BNS, 20.04.2012

Elektrisüsteemihalduri Elering kodulehel avaldatud andmete põhjal sai Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS tänavu esimeses kvartalis taastuvenergia toetust kokku 7,84 miljonit eurot, mis on võrreldes möödunud aasta sama kvartali 1,83 miljoni euroga üle nelja korra rohkem.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad oli kvartali suurim toetusesaaja. Talle järgnesid Tallinna Elektrijaam OÜ 2,29 miljoni, Fortum Eesti AS 1,9 miljoni ja Anne Soojus AS 1,75 miljoni euroga.

Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam OÜ sai tänavu esimese kolme kuuga taastuvenergia toetust 1,09 miljonit eurot, mis on võrreldes mullu sama ajaga 13 protsenti vähem. Eesti Energia AS-i taastuvenergia toetus ulatus 188 798 euroni, kasvades võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga 30 protsenti.

Taastuvenergia ja tõhusa koostootmise toetuste summa oli 2012. aasta esimeses kvartalis kokku 20,13 miljonit eurot, mis on võrreldes 2011. aasta esimese kvartaliga 43 protsenti rohkem. Eesti Energia kontsern sai esimeses kvartalis seega ligi 45 protsenti kogu toetussummast.

Kokku on toetuse saajaid ligikaudu 70. Toetuse maksavad kinni elektritarbijad elektriarvete kaudu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes