• Eesti

Ansip: anname põlevkivi liiga odavalt ära

Eesti uudised, Energiakaubandus - eteap May 3, 2012

Äripäev Online, 02.05.2012

Peaminister Andrus Ansip rääkis tänases riigikogu infotunnis, et põlevkivist õlitootmist peaks kõrgemalt maksustama, sest õli tootmine on mitu korda kasumlikum kui energia tootmine.

“Anname küll liiga odavalt ära. Põlevkivist elektrienergia ja õli tootmisel tekivad saasteained ja kõrvalproduktid, mis kahjustavad keskkonda. Praegusest ressursimaksust ei piisa selleks, et neid korvata,”kommenteeris Ansip.

Ta lisas, et ressursimaksu suurendamine ei ole ainus võimalus ning kõikidele ressursimaksu suurendamine ühtemoodi võib viia mõne tegevuse kahjumisse. “Põlevkivi kasutatakse energia ja õli tootmiseks. Õlitootmine on hea kasumimarginaaliga, aga elektrienergia tootmine ei ole nii hea marginaaliga ning võib olla isegi kahjumlik,” selgitas Ansip.

Ansipi sõnul on valitsusel ettepanek kehtestada õlitootmisele maks, mis sõltuks elektrienergia hinnast maailmaturul.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes