• Eesti

Nelja Energia kasum vähenes eelmisel aastal

Eesti uudised - eteap May 11, 2012

BNS, 11.05.2012

Taastuvenergia projektide arendamise ja opereerimise ning elektrimüügi korraldammisega tegelev Nelja Energia teenis möödunud aastal puhaskasumit 2,1 miljonit eurot, aasta varem oli ettevõtte kasum 2,7 miljonit eurot.

Ettevõtte müügitulu kasvas 10,6 miljonilt 24,4 miljoni euroni. Müük suurenes seoses määratud ja avatud tarnete müügituludes ja ostukuludes toimunud muudatustega. Eestis kasvas tulude maht 8,2 miljonilt 8,9 miljoni euroni.

Nelja Energia opereeris mullu kokku 12 tuuleparki koguvõimsusega 154 megavatti. Pargid tootsid elektrit 311 gigavtt-tundi. Arendamisel ja ehitamisel on veel tuuleparke 230 megavati ulatuses. Eraldi tõi ettevõte välja 700-megavatise Hiiumaa meretuulepargi, mille projekti firma samuti arendab.

Nelja Energial endal oli mullu 11 töötajat ning kontsernis kokku 33 töötajat. Kaks juhatuse liiget said tasusid 121 000 eurot.

Mõne kuu eest toimus muudatus, mille käigus ühiseid projekte arendanud Nelja Energia ning tema osanikud Freenergy ja Vardar Eurus koondusid üheks ettevõtteks, mille varade maht on 335 miljonit eurot ja mis plaanib lähiaastatel Baltimaades investeerida 150 miljonit eurot.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes