• Eesti

Nelja Energia avas kolmanda tuulepargi Leedus

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 6, 2012

BNS, 06.06.2012

Kolmapäeval avas taastuvenergia ettevõte Nelja Energia 13,8 megavatise tuulepargi Silale piirkonnas Leedus, projekti kogumaksumus on üle 22 miljoni euro.

Tuulepargis on kuus Siemensi elektrituulikut, igaüks võimsusega 2,3 megavatti. Tuulikute rootori läbimõõt on 101 meetrit ning masti kõrgus 99,5 meetrit, teatas ettevõte.

“See on Nelja Energia kolmas tuulepark Leedus ja üldarvestuses kaheteistkümnes Baltikumis. Leedu uus tuuleelektrijaam on erinev meie senistest projektidest, kuna tuulepargi territoorium on rannikust üle 60 kilomeetri sisemaal. Traditsiooniliselt peetakse tuuleenergiale enim sobivaks rannikuala. Uute tuulerohkete alade avastamine avab tuuleenergiale uued laialdased võimalused antud regioonis,” ütles 4energia UAB tegevjuht Tadas Navickas.

Nelja Energia juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul jäävad investeeringud Balti riikide taastuvenergia sektorisse aastateks ettevõtte põhifookusesse ning ta lisas, et Leedus on kolmest riigist kõige rohkem tuuleenergia potentsiaali.

4energia UAB kuulub taastuvenergia ettevõttele Nelja Energia, mille suurimad aktsionärid on Vardar Eurus, omanikeks Norra Buskerudi maakonna omavalitsused ja NEFCO, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank ning Eesti investorid.

Nelja Energia tuuleenergia portfelli maht jõuab 2012. aastal 230 megavatini ja toodang ületab 400 gigavatt-tundi. Grupi investeering Balti riikidesse on üle 270 miljoni euro.

Lisaks äsjaavatud tuulepargile on Nelja Energial Leedus 14 megavatine Sudenai ja 12 megavatine Mockiai tuulepark ning Silute regioonis asuv 39,1 megavatine Ciuteliai tuulepark, mis on ehituse viimases faasis.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes