• Eesti

Täna tähistatakse ülemaailmset tuulepäeva

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 15, 2012

ERR uudised, 15.05.2012

Täna tähistatakse rahvusvahelist tuulepäeva, mille eesmärgiks on näidata tuule kui loodusliku ressursi võimalusi elektritootmisel ja pöörata tähelepanu keskkonnasõbralikule elektrienergia tootmisele.

Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni teatel tähistatakse tuulepäeva vabaõhukontserdiga Virtsu tuulepargis. Kogupere tasuta üritusel astuvad lisaks Hanila valla kohalikele esinejatele üles Smilers ja Ines. Ka Virtsu tuulikud on kõikidele uudistajatele avatud.

Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul on ammendamatul, saasteainete- ja kütusevabal tuuleenergial üha olulisem roll energiatootmises kogu maailmas, kuid paljud ei tea, kuidas tuulest elektrit genereeritakse ning milline on selle mõju keskkonnale ning majandusele.

“Tänane tuulepäev on hea võimalus tuulikuid oma silmaga näha ja kõrvaga kuulda Eesti vanimas tuulepargis Virtsus, kus on Läänemaa tuule kinnipüüdmisel ning elektrienergiaks muutmisel kümneaastane kogemus,” ütles Kruus.

Kruusi sõnul on Eesti tuuleenergia sektor viimase kümnendi jooksul teinud läbi kiire arengu. Kümne aastaga on püstitatud 85 elektrituulikut koguvõimsusega 184MW ning sel aastal käivitatakse veel uusi tuulikuid 100 MW võimsuses.

“Tuuleenergia on pikas perspektiivis odavaim ja keskkonda säästvaim energia tootmise viis, sest tuuleelektrijaamad ei vaja kütust ega tekita õhuheitmeid ning ainuke kulu on seotud seadmete soetamisega,” ütles ta ning lisas, et kahe aasta pärast lõppeb Virtsu tuulepargi tuulikutele taastuvenergia tasude maksmine.

Ülemaailmset tuulepäeva koordineerib ülemaailmse tuuleenergia nõukogu (GWEC) ning Euroopa tuuleenergia assotsiatsioon (EWEA) koos paljude partneritega teistest riikidest, kelledeks on peamiselt kohalikud tuule- ja taastuvenergia assotsiatsioonid ning ettevõtted.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes