• Eesti

Tuulikutesse kõik ei mahtunud

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 19, 2012

Lääne Elu, 19.06.2012

Võimalus pääseda tiiviku tip­pu meelitas Virtsu tuuleparki reedel nii palju rahvast, et tuu­likute all olid järjekorrad.

Tiiviku ülaossa mahtus mi­nema vaid kaks inimest koos instruktoriga ja see võttis aega, sest päris tippu lift ei viinud. Lõpusirgel tuli endal turvava­rustuses mõnikümmend meet­rit mööda redelit ronida.

Üles pääses Eesti tuuleener­gia assotsiatsiooni tegevjuhi Tuuliki Kasoneni hinnangul sadakond inimest. Viimased lahkusid Virtsu kolmandast tuulepargist südaööl Kokku oli inimesi tuhande ringis.

Tiivikute all valitses algul segadus, ühe tiiviku alla kogunenud rahvahulk sai halvad uudised, et sellel on tehnilised probleemid ning et neil tuleb liikuda teise tiiviku alla ja see­ga uuesti järjekorda võtta.

Lääne Elu reporter ja foto­graaf said esmalt selga vaid osa turvavarustusest, ühe tiiviku all aitas abivalmis instruktor rakmed kenasti peale, olles ise ärevil, sest nägi aina pikene­vaid järjekordi. „Busse ja auto­sid tuleb järjest juurde, ma ei kujuta ette, kui mitu neist ini­mestest me selle limiteeritud ajaga üles suudame viia,” üt­les ta.

Julgetele õnnelikele avanes tipust fantastiline vaade. „Väga äge oli, ma poleks osanud arvatagi, et sealt ülevalt vaade nii üus võib olla,” ütles Hanila vallavanema Arno Peksari 17aastane tütar. „Alguses oli veidike kõhe, kui seal liftis oli­me, aga üleval polnud enam mingit hirmu.”

80 meetri kõrgust vaadet sai nautida ka. õpetaja Valli Ost, kes oli kogemusest vaimustu­ses: „Väga kihvt olija see vaa­de oli lausa fantastiline. Käed väsitas alla tulles ära, aga kõik muu oli super,” ütles ta.

Virtsu tuulepargi omaniku Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus oli suurest huvist tuuletiivikute „vallutamise” vastu meeldivalt üllatu­nud. „Tahtsime teha tuulepargis midagi põnevat ja tavapä­ratut, mis just noortele peale lä­heks,” ütles ta.

Üks instruktoritest, Nelja Energia tootmisjuht Raimo Pirksaar, sai teise tiiviku inst­ruktorilt telefonitsi teavet, sa­mal ajal kui ise 80 meetri kõr­gusel elektrituuliku „südames” oli. „Rahvast ja huvilisi on teiste tiivikute juures üle ootuste palju. Katsume tuuli­kuid lahti hoida nii kaua kui vähegi võimalik, aga kõik kind­lasti üles ei jõua,” ütles ta.

Hanila vallavanem Arno Peksar hoidis toimuval silma peal tiiviku all, mitte peal, sest leidis, et poleks aus käia üle­val, kui paljud teised seda teha ei saanud. „Üritan välja kau­belda eripäeva kohalikele ini­mestele, et ilma igasuguse kä­rata ja suure ürituseta saaksid kõik omakandiinimesed, kes huvitatud, tuuliku tipus ära käia, “ütles Peksar.

Tuulepäeval oli Virtsu sada­mas ka Smilersi ja Inese kont­sert.

Üritusele viisid huvilisi eri­bussid Tallinnast, Haapsalust ja Pärnust.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes