• Eesti

Keeruline lugu selle (tuule)energiaga

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap July 7, 2012

Saarte Hääl, 07.07.2012

Eestimaa on väike ning Saaremaa, ehkki riigi suurim saar, veelgi tillem. Ja kuigi inimasustus on meil laias laastus poole hõredam kui enne Teist maailmasõda, seisame silmitsi probleemidega, millele varem suurt mõelnud polegi.

Üks muresid, mis meid jälitab, on kindlasti (elektri)energia, mille hind pidavat juba lähiajal tõusma hirmuäratavasse kõrgusesse. Samas on ju tavapärase elektrienergia kõrvale raske alternatiive leida, sest tuulegeneraatorite-parkide rajamisega inimesed nõus ei ole.

On selge, et me kõik tahaksime vaikust ja rahu, ja seda vähemalt oma kodus. Soovime, et “segavad” asjad oleksid vähemalt üleaia naabri, mitte aga meie maa peal.

Soovitame siinkohal kõigil asjasse puutuvatel tegelinskitel, nii arendajatel kui ka maaomanikel, maha istuda, emotsioonid ukse taha jätta ning poolt- ja vastuargumendid lahti rääkida. Ehk siis on võimalik leida mingisugunegi kuldne kesktee. Vaevalt ju meist keegi õhtuid peeruvalgel mööda saata tahaks.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes