• Eesti

Nasva jahtlubi sõdib laevaehitaja tuulikule vastu

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 23, 2012

Saarte Hääl, 23.08.2012

AS Nasva Jahtklubi ei anna naabruses tegutsevale AS-ile Baltic Workboats nõusolekut püstitada Nasvale veel üks elektrituulik, sest see seaks väidetavalt ohtu jahtklubile kuuluva hotelli kasutamise majutusasutusena.

AS-i Nasva Jahtklubi esindaja Mart Hirtentreu teatas Kaarma vallavalitsusele saadetud vastuväites, et planeeritav tuulik on AS-i Nasva Jahtklubi kinnistu piirile lubamatult lähedal. Näiteks ulatub tuuliku langemisraadius naaberkinnistule ja tuuliku tekitatud müra hakkab Hirtentreu väitel ületama majutusasutustele kehtestatud müra normtaset. Sellega võetakse AS-ilt Nasva Jahtklubi võimalus opereerida talle kuuluvat hotellihoonet edaspidi majutusasutusena.

Kõnealune hotell on praegu antud rendile tuulikut püstitavale laevaehitusfirmale Baltic Workboats, kes majutab seal oma töötajaid. “Asjaolu, et hotell hetkel ajutiselt majutusteenust ei osuta, ei võta kinnistu omanikult võimalust ega õigust kasutada hoonet sihtotstarbeliselt tulevikus,” märgib Hirtentreu oma vastuväites.

Hirtentreu sõnul ei arvesta detailplaneering asjaoluga, et paigas, kuhu laevaehitaja planeerib uut elektrituulikut, paikneb juba üks ja on püstitamisel teine AS-ile Nasva Jahtklubi kuuluv tuulik.

Baltic Workboats tahab Sadama tee 26 kinnistule püsti panna ühe ENERCON E-82 E2 elektrituuliku, mille torni kõrgus on 85 meetrit.

Kaarma valla planeerimise ja maakorralduse peaspetsialist Katrin Kuusk ütles, et Sadama tee 26 kinnistu detailplaneeringu 20. augustil lõppenud avaliku väljapaneku jooksul laekus vaid üks vastulause, mille esitas AS Nasva Jahtklubi.

Detailplaneeringu avalik arutelu toimub 4. septembril kell 16 Kaarma vallamaja III korruse saalis.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes