• Eesti

Sõnajalad planeerivad Narva karjääri suurt tuulikuparki

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 28, 2012

Äripäev Online, 28.08.2012

Sõnajalgadele kuuluv ettevõte soovib ehitada tuulikupargi Vaivara vallas kasutusest väljas karjäärialale, kuhu üldplaneering lubab ehitada kuni 500megavatise võimsusega pargi.

Septembris tuleb avalikule arutusele keskkonnamõjude hindamise programm, mille kohaselt ehitatakse Vaivara valda Mustanina külasse tuuleelektrijaam, mis hakkab laiutama 1965 hektari suurusel maa-alal. Jaama planeeritav koguvõimsus on 255 MW, mille annavad kokku 85 tuulegeneraatorit, iga üksiku võimsus on 3 MW, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

Tuulikupargi rajamise taga on Oleg ja Andres Sõnajalale kuuluv AS Roheline Elekter. Andres Sõnajala kinnitusel räägib Vaivara valda tuulikupargi rajamise kasuks üldplaneering, mis lubab endistele karjäärialadele teha kuni 500 MW tuulikupargi. Reaalselt nii suur park tema hinnangul sellele alale ei mahu ja kui palju tuulikuid nad täpselt lõpuks parki planeerivad, on praeguses ettevalmistusstaadiumis vara öelda.

“See saab selgeks siis, kui keskkonnamõjude hindamise programmiga on lõpule jõutud ning ehitusluba käes,” ütles Andres Sõnajalg. Ehituseni võib kuluda aga veel umbes aasta.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes