• Eesti

Sõnajalgade Salme tuulepark müüb lätlastele energiat 8 miljonit kilovatt-tundi aastas

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 2, 2012

Delfi, 02.08.2012

Vendadele Sõnajalgadele kuuluv Salme kuue tuugeniga tuulepark müüb Latvenergole aastas energiat ligi 8 miljoni kilovatt- tunni ulatuses, kirjutab portaal Saarlane.

“Salme tuulepargis toodetav elektrienergia tarbitakse ära kohapeal, see tähendab, et ennekõike Salmel ja Sõrves ning mis sellest üle jääb, tarbitaks kogu Saaremaal,” lausus Oleg Sõnajalg portaalile saarlane.ee “Latvenergo ostab meilt energia ja müüb seda Eestis ise edasi. Täpselt sarnaselt toimib ka Eesti Energia Lätis. See on niinimetatud riikidevahelise energiabilansi haldamise üks võimalike lahendusi.”

Oleg Sõnajala sõnul on Salme tuulepargi keskmine elektrienergia toodang 8 milj kWh aastas. “Meie hinnangul peaks Latvenergo turosa Eestis olema umbes 10%,” lisas ta.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes