• Eesti
  • English

Hiina investeerib Eesti taastuvenergiasse 130 miljonit eurot

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap September 13, 2012

BNS, 13.09.2012

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Jilin New Energy Investment Co. Ltd. koostöö tulemusena sõlmiti 7. septembril Hiinas 8th China Jili n-Northeast Asia Investment and Trade Expo raames investeerimis- ja koostööleping, mille kohaselt Hiina Jilini provintsi ettevõtted investeerivad Eesti taastuvenergia sektorisse 130 miljonit eurot.

Investeerida kavatsetakse eelkõige puidupelletite ja tuuleenergia seadmete tootmisse ning teistesse taastuvenergiaga seotud projektidesse. Hiinlased on valinud Eesti ka oma Euroopa peakontori asukohaks.

„Valiku langetamisel Eesti kasuks sai määravaks meie geograafiliselt soodne asukoht, tugev taastuvenergiasektor ning taristu. Hiinlased kiitsid ka Eesti poliitilist stabiilsust ning lähedust Põhja-Euroopa turgudele,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

„Sõlmitud investeerimis- ja koostööleping on Eesti-Hiina majandussuhete seisukohast märgilise tähtsusega samm, sest siiani ei ole hiinlased Eestisse suurinvesteeringuid teinud. Meil seisab välisinvestoriga ees pikaajaline töö, et kokkulepitud investeeringud plaanipäraselt realiseeruksid ning Hiina ettevõtted näeksid Eestit ka tulevikus usaldusväärse koostööpartneri ja atraktiivse edasiste välisinvesteeringute sihtkohana . EASi roll on nüüd aidata Hiina ettevõtjatel Eestist sobivaid partnereid leida,“ selgitas Hirvoja.

Lisaks Jilin Investment Groupile on projekti kaasatud Hiina Jilin provintsi kohalik valitsus ning projekti rahastab China Development Bank.

Eesti delegatsiooni juhtisid EASi välisesindaja Hiinas Priit Martinson ja EASi rahvusvahelistumise divisjoni välisinvesteeringute projektijuht Jaan Heinsoo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes