• Eesti

Komisjon: Eestil oleks võita taastuvenergia kaubandusest EL-is

Eesti uudised - eteap September 11, 2012

BNS, 11.09.2012

Riigikogu majanduskomisjoni hinnangul oleks Eestil palju võita Euroopa Liidu (EL) võimalikust taastuvenergia eesmärkide kaubandusest, mis võimaldab ühes liikmesriigis toodetud taastuvenergia arvessevõttu teise liikmesriigi eesmärgi saavutamisel.

Vastavad koostöömehhanismid kehtestab Euroopa Liidu taastuvenergia direktiiv, mis seab 2020. aastaks eesmärgi viia taastuvenergia tarbimise osakaal kokku 20 protsendile ja transpordis 10 protsendile.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ütles BNS-ile, et majanduskomisjoni hinnangul võiks Eesti kaasa aidata taastuvenergia eesmärkide kaubanduse meetme pakettide väljatöötamisel.

“Muu hulgas arutasime, kas oleks mõistlik võtta seisukoht ka taastuvenergia siduvate eesmärkide seadmise osas EL-is pärast 2020. aastat ning jõudsime seisukohale, et enne ülemaailmse kliimapoliitika tuleviku osas selgust omamata ei ole seda mõistlik teha,” ütles majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas BNS-ile.

Riigikogu majanduskomisjon arutas teisipäevasel istungil Eesti seisukohti Euroopa Komisjoni teatisele taastuvenergia kohta.

Euroopa Komisjoni teatises selgitatakse, kuidas integreeritakse taastuvenergia ühtsesse turgu, antakse juhiseid 2020. aastani kehtiva raamistiku kohta, ning esitatakse võimalikud poliitikavariandid 2020. aastale järgnevaks ajaks, et tagada järjepidevus ja stabiilsus ning võimaldada Euroopas taastuvenergia tootmise kasvu 2030. aastani ja ka pärast seda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes