• Eesti

Leht: riigikontroll peab Eesti energiapoliitikat iganenuks

Eesti uudised - eteap September 27, 2012

BNS, 27.09.2012

Riigikontrolli analüüs leiab, et põlevkivielekter on põhjendamatult soositud, põlevkivi kaevandamiselt maksavad ettevõtted liiga madalaid saastetasusid ja põlekivi resurssimaks on neli korda madalam, kui peaks olema, vahendab Postimees.

Eesti Energia juhi Sandor Liive sõnul on riigikontrolli järeldused tehtud ekslike andmete põhjal. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi arvates ei ole aga analüüsi järeldused kooskõlas selle eesmärgiga – aidata kaasa tarbija jaoks pikaajaliselt soodsaima elektriportfelli leidmisele.

Riigikontrolli analüüs soovitab, et riik peaks panustama taastuvenergiasse. Seda suunda kinnitas lehele ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Riigikontroll lähtub oma analüüsis, et Euroopa Liit jätkab oma karmi kliimapoliitika. Partsi hinnangul ei ole aga Euroopa kliimapoliitika leidnud globaalset toetust ja praegusel kujul vähendab see Euroopa majanduslikku konkurentsivõimet.

Ühtlasi leidsid riigikontrolli audiitorid, et valitsuse energiapoliitika ei arvesta avaneva elektrituruga. Suurt potentsiaali näevad audiitorid aga tuuleparkides, hakkpuidu koostootmisjaamades ja hajusal elektritootmisel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes