• Eesti

Hardo Pajula: investeeringutest, lüüriliselt

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap October 30, 2012

Postimees Online, 30.10.2012

Uue energiaseaduse ümber toimuvast jääb vägisi mulje, et olemasolevad tootjad on riigi toel seljad kokku pannud ja üritavad turu uutele tulijatele sulgeda, kirjutab kolumnist Hardo Pajula.

Ajandusminister Juhan Parts müristas 17. oktoobril ETV otsesaates «Foorum»: «Hakkame ükskord Eesti Vabariigis tõsiselt rääkima investeeringutest.» Parts oli selle õhtu suveräänne staar, ei talle ainsana sisuliselt oponeerida üritanud sotside peasekretär Indrek Saar, kes oli näitleja kohta ikka väga ebaveenev, ega ammugi Saare selle saate võistkonnakaaslane Kalev Kallo, kelle meeldejäävamaid rolle tuleb otsida eelmise sajandi lõpust, suutnud ministri trooniva kuju kõrval midagi ära teha. Ka Partsi toetanud reformist Arto Aasale jäi selles tükis statisti roll, millest ei aidanud välja ka ühes nõunikega ette valmistatud naljad (à la ehitame põlevkivijaamad Kihnu saarele jne).

Parts läks etenduse edenedes järjest paremaks, viimases vaatuses pillatud repliigid aktsiisi maksvatest kapitalistidest ja hädapätaklusest olid juba tõeliselt meisterlikud. Pärast eesriide langemist jäi televaatajale mulje, et «Eesti riiki juhivad inimesed, kes saavad aru, kuidas turumajanduses toimetada» ja et põlevkivijaamade kulueelis konkureerivate energialiikide ees on nüüd matemaatiliselt tõestatud.

Loe lähemalt Postimees Online’st.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes