• Eesti

Soomlasi huvitab koostöösuhete uus tasand

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap October 30, 2012

Pärnu Postimees, 30.10.2012

Täna konverentsihotellis Strand avalikul arupidamisel merealade ruumilise planeerimise ja tuuleparkide rajamise üle osaleb Soome Pohjanmaa liidu tegevjuht Olav Jern, kellel eile kohalejõudmise järel oli Pärnus mitu töökohtumist.

Pärnu maavanema Andres Metsoja ja Pärnumaa omavalitsuste liidu kutsel siia sõitnud Jern arutas võõrustajatega võimalikke koostööprojekte, külastas ettevõtlus- ja arenduskeskust, Pärnumaa külastuskeskust, Maarja-Magdaleena gildi ja linnavalitsust.

Maavalitsuse osakonnajuhataja Heiki Mägi rääkis, et tegemist on suhteid taastava visiidiga, sest Vaasa lääni reformimise järel stoppas Pärnumaa senine koostöö, misjärel häid ühisettevõtmisi pole nimetada. Nüüd on otsa lahti teinud ettevõtjad, kelle esindus käis piirkonnakeskuses Vaasas.

“Soomlastelt on eeskujuks võtta päris palju asju, näiteks energia tehnoloogiaklaster või VASEK kui regiooni arengukompanii tegevus,” mainis Mägi.

Kohtumisel maavalitsuses vaeti ettevõtjate ja kutsehariduskoostööd, noorte erialaseid ettevõtmisi, muuseumide töötajate vahelisi sidemeid, majanduskoostööd.

“Soomlastel on kogemusi rootslastega merealade planeerimisel ja maakonna planeerimisel, meid huvitabki nende kogemus, kuigi üks ühele me seda võtta ei saa, aga ideid ja mõttekäiku on huvitav teada,” rääkis Mägi, kelle sõnutsi Pärnu maakonna ja endises mõistes Vaasa lääni koostöösidemed saavad uue kuue.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes