• Eesti

Taastuvenergia toetused vähenesid kolmandas kvartalis seitse protsenti

Eesti uudised - eteap October 23, 2012

BNS, 22.10.2012

Elektrisüsteemihalduri Elering kodulehel avaldatud andmete põhjal oli taastuvenergia ja tõhusa koostootmise toetuste summa tänavu kolmandas kvartalis kokku 10,7 miljonit eurot, mis on võrreldes 2011. aasta kolmanda kvartaliga seitse protsenti vähem.

Toetuste kogusummast läks Eesti Energia kontsernile kolmandas kvartalis ligi 27 protsenti. Enim ehk üle kahe miljoni euro sai tänavu kolmandas kvartalis taastuvenergia toetust Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS, mullu samal ajal oli ettevõtte toetuste summa 1,8 miljonit eurot.

Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam OÜ sai toetust 778 220 eurot, mis on võrreldes mullu sama ajaga kaheksa protsenti enam.

Kolmanda kvartali suurimale toetusesaajale Eesti Energia Narva Elektrijaamadele järgnes Anne Soojus AS, kes sai toetust 1,9 miljonit eurot. Fortum Eesti AS sai toetust 1,8 miljonit eurot, ülejäänud toetussummad jäid alla miljoni euro.

Tänavu esimese üheksa kuuga on taastuvenergia ja tõhusa koostootmise toetusi makstud kokku ligi 52 miljoni euro ulatuses, mis on 23 protsenti enam kui 2011. aasta esimese üheksa kuuga.

Kokku on toetuse saajaid ligikaudu 70. Toetuse maksavad kinni elektritarbijad elektriarvete kaudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes