• Eesti

Tootsi Suursoo turbaväli ootab tuulikuid

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap October 16, 2012

Pärnu Postimees, 16.10.2012

Valdavalt ammendatud turbaväljal Tootsi Suursoos hakkavad tiivikuid keerutama elektrituulikud, kui kohalikud jaatavad ettevõtmist tuulepargi teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KHS) lähteülesande avalikustamisel.

Ümmarguselt 4150 hektari suurune planeeringu ala jääb Vändra valla lääneossa Metsaküla ja Metsavere küla lähedusse, Tootsi Suursoo ala ja tuulepargi teemaplaneeringu koostamise ja KHSi algatas Vändra vallavalitsus. Kõnealusel alal on eeldatavalt üle viie tuuliku, mille koguvõimsus on üle 7,5 megavati.

Tuulikupargi arendaja on AS Eesti Energia, planeeringu koostab ja KHSi teeb AS Ramboll Eesti.

Kolmapäeva õhtul saavad huvilised Tootsi lasteaia-algkooli saalis asjaosalistelt otse küsida, mis teoksil. Tuulepargi asukoht on välja valitud maakonna tuuleenergeetika teemaplaneeringule tuginedes. Planeeringu kehtestab Vändra vallavolikogu. Ettevõtmisega lisandub mõni töökoht ja eeldatavasti saavad paremaks kohalikud teedki.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes