• Eesti

USA-s tõmbas kongressi otsus tuuleenergiale pidurit

Maailma uudised - eteap October 1, 2012

Bioneer, 01.10.2012

Tuulegeneraatorite tootja Siemens Energy Inc teatas, et koondab Iowas, Kansases ja Floridas 615 töötajat, kuna USA kongressi otsus mitte pikendada maksusoodustust tuuleenergiale vähendas järsult nõudlust turbiinide järele.

Uudisteagentuuri CBSnews teatel kaotab korporatsioon enim töökohti Fort Madisonis, Iowas, kus turbiinilabasid tootvas tehases kaotab töö 407 inimest. Tehasese jääb tööle esialgu vaid 220 töötajat, et täita töös olevad tellimused.

Ettevõtte teatel on koondamisotsuse taga raske turusituatsioon, mille omakorda on põhjustanud kongressi otsus mitte pikendada maksusoodustusi tuuleenergiale kui ka maagaasil töötavate elektrijaamade arvu suurenemine.

“Kõige selle tulemusel on tekkinud olukord, kus viimased viis aastat kestnud kiirele kasvule tuuleenergeetika valdkonnas on järgnenud järsk tellimuste vähenemine, millel on paraku kahetsusväärne tagajärg tööhõivele energeetikasektoris,“ teatas Simens oma pressiteates.

Simensile on USA kongressi otsus üsna ränk löök, kuna ettevõte on investeerinud viimase viie aasta jooksul tuuleenergeetika arendamisse üle 100 miljoni dollari. Ettevõttes töötas kuni viimaste vallandamisteni 1650 töötajat.

USA-s on Simens tootnud, paigaldanud ja teenindab üle 3900 tuuleturbiini, mille toodetud elektrienergiakogus suudab rahuldada ühekokku 1,75 miljoni majapidamise energiatarbe.

Väljaande Vihreä Lanka teatel on rida USA suurfirmasid saatnud kongressile avaliku kirja, milles nad taunivad maksusoodustuste lõpetamist tuuleenergeetikale.

Pöördumisel allakirjutanute hinnangul tähendab kongressi otsus sisuliselt seda, et neid firmasid, kes ostavad tuuleenergiat, karistatakse lisamaksuga. Pöördumisele on teiste seas allakirjutanud ka jäätisetootja Ben & Jerry’s, rõivatootjad Levi Strauss & Co ja North Face, kohvikutekett Starbucks ja ja netihiiglane Yahoo!

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes