• Eesti

ABB Grupp sai Hiinast suure tellimuse

Eesti uudised - eteap November 27, 2012

E24, 27.11.2012

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp sai Hiinast üle 100 miljoni dollarilise tellimuse konvertertrafodele ja nende komponentidele Hami-Zhengzhou ultrakõrgepinge alalisvoolu (UHVDC) ülekandeliini jaoks.

Riikliku elektrivõrguoperaatori State Grid Corporation of China uusim ja suurim, 800-kilovoldine (kV) ülekandeliin valmib 2014. aastal. Projekt võimaldab edastada elektrit kivisöe ja tuuleenergia poolest rikkast Lääne-Hiinast suure nõudlusega riigi keskossa.

ABB trafod on 2210-kilomeetrise ülekandeliini kesksed komponendid ning võimaldavad teostada rekordilist 8000-megavatist (MW) ülekannet. Trafod paigaldatakse Hami elektrijaama, kust elekter edastatakse Zhengzhousse.

9 miljoni elanikuga Zhengzhou on Henani provintsi suurim linn. Tänu oma strateegilisele asukohale on Zhengzhou oluline sihtpunkt nii investeeringute kui ka sisserändajate jaoks. Zhengzhou on Hiina üks kiiremini kasvavaid linnu.

«ABB-l on Hiinas tugev kogemus nii seadmete, tootmise kui inseneritöö osas. Meil on heameel toetada jätkuvalt riigi elektritaristu arengut,» ütles ABB Grupi kesk- ja kõrgepingeseadmete divisjoni juht Bernhard Jucker.

UHVDC ülekanne võimaldab edastada suurt hulka elektrit pikkade vahemaade taha võimallikult minimaalsete kadudega. Samuti võimaldab UHVDC tõhusalt integreerida taastuvaid ja taastumatuid energiaallikaid ning vähendada süsinikdioksiidi heitmeid.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes