• Eesti

Konverentsil arutatakse taastuvenergia rolli Eesti energiaportfellis

Eesti uudised - eteap November 7, 2012

BNS, 07.11.2012

Neljapäeval, 8. novembril toimub Tartus Eesti Maaülikooli peahoone aulas konverents „Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine XIV“ (TEUK – XIV).

TEUK-ist on aastate jooksul kujunenud Eesti üks olulisemaid taastuvenergiaalaseid konverentse, kus käsitletakse tänasel päeval Euroopa ja ka globaalse taastuvenergiaalase arendustegevuse fookuses olevaid teemasid: taastuvenergia ressursid, nende tootmine ja kasutamine. „Erinevalt mitmetest rahvusvahelistest konkurentidest keskendume meie oma konverentsiga eeskätt kohalikele probleemidele ning Eesti teadurite poolt teostatud uuringutele ja projektidele ,“ rääkis konverentsi korraldaja , Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskuse spetsialist Elis Vollmer. Sellel aastal räägitakse konverentsil näiteks tuuleenergia ühistutest, taastuvkütuste kasutamisvõimalustest ja kaugkütte tulevikuperspektiividest, samuti soojuspuuraukude mõjust põhjaveele ning Eesti energiamajanduse pikaajalise st arengukavast. Samuti on võimalik tutvuda stendiettekannetega ning osaleda diskussioonis, mis keskendub taastuvenergia rollile Eesti energiaportfellis.

Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskus ja Eesti Teadusagentuur koostöös Eesti Taastuvenergia Kojaga. Konverentsi toimumist toetab Euroopa Liit Regionaalarengu fondi kaudu.

Konverentsiga samal ajal toimub Eesti Maaülikooli raamatukogus taastuvenergiaalase kirjanduse näitus.

Konverentsi programm on alla laetav siit.

Konverentside kohta leiab rohkem infot siit.

Täpsem info: Elis Vollmer, Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskuse spetsialist, tel 5664 1404, e-post: elis.vollmer@emu.ee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes