• Eesti
  • English

Tuuleparkide ehitaja Winwind Eesti käive vähenes mullu 11 protsenti

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 2, 2012

BNS, 02.11.2012

Soome ettevõtte Winwind Oy tuuleparkide ehitamisega tegeleva Eesti tütarettevõtte Winwind Eesti OÜ käive oli möödunud aastal ligi 5,5 miljonit eurot, mis on 11 protsenti ehk ligi 700 000 eurot vähem kui aasta varem.

Ettevõtte puhaskahjum oli eelmisel aastal 12 957 eurot võrreldes aasta varasema 333 454 eurose kahjumiga, selgub ettevõtte sel nädalal äriregistrile esitatud aastaaruandest.

Ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kahjum möödunud aasta lõpul kokku oli 867 417 eurot ja omakapital oli 877 562 euroga negatiivne. Winwind Eesti juhatus esitas üldkoosolekule ettepaneku, et teha täiendavaid osakapitali sissemakseid tekkinud kahjumi katmiseks, et viia omakapital vastavusse äriseadustiku nõuetele. Ainuosanik suurendas kapitali tänavu veebruaris 1,6 miljoni eurose laenu tasaarveldamise kaudu.

Winwind Eestil on Eestis lepingud kuue tuulepargi ehitamiseks. Need on Nelja Energiale kuuluva Viru-Nigula tuulepargi, Vanaküla tuulepargi ja Aseri tuulepargi, Eesti Energiale kuuluva Aulepa esimese ja teise tuulepargi ning Skinest Energiale kuuluva Rõuste tuulepargi lepingud.

Aulepa esimese tuulepargi ehitustööd lõpetas ettevõte 2009. aastal ja mullu lõpetati Vanaküla projekt. Mõlema projektiga jätkatab Winwind Eesti tööd hoolduslepingu alusel.

Saadud ettemakseid oli osaühingul 25,8 miljoni euro väärtuses, millest ettemaksed Aseri projekti eest olid 16,4 miljonit eurot, Aulepa teise projekti eest 8,9 miljonit eurot ja Rõuste projekti eest ligi 460 000 eurot.

Möödunud aastal oli Winwind Eestis üks töötaja ja palgakulu oli 73 384 eurot. Osaühingu juhatusse kuulub üks liige, kellele tasu ei ole määratud.

Winwind Eesti aruande audiitorid märkisid oma märkuses aruandele, et ettevõtte bilanss sisaldab möödunud aasta lõpu seisuga 2,4 miljoni euro eest nõudeid ja 2,2 miljoni euro eest kohustusi seoses käimasolevate projektidega, kuid audiitoritel ei õnnestunud “omandada piisavat kindlustunnet” seoses nende nõuete olemasolu ja kohustuste täielikkusega.

“Majanduse keeruline olukord ning suurte projektide tsüklilisusest tulenev tulude ebakorrapärasus viitavad ettevõtte tegevuse jätkuvuse riskile,” märgib Winwind Eesti oma aruandes. “Winwind Eesti OÜ emaettevõte Winwind Oy on saanud oma emaettevõttelt Siva Ventures kinnituskirja, millega kinnitatakse jätkuvat toetust Soome ja Eesti ettevõtete regulaarsele opereerimisele ning asjaolu, et vajadusel tehakse nendesse ettevõtetesse lisainvesteeringuid.” Lisaks sellele töötab Winwind Eesti enda kinnitusel jätkuvalt olemasolevate projektidega ja plaanib alustada uutega.

Winwind Eesti OÜ asutati 2005. aastal, selle emaettevõte Winwind Oy tegeleb elektrituulikute tootmisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes