• Eesti

Doha kõnelused päädisid Kyoto protokolli pikendamisega aastani 2020

CO2 kaubandus, Maailma uudised - eteap December 8, 2012

ERR Uudised, 08.12.2012

Katari pealinna kliimakõnelustele kogunenud paarsada riiki leppis kokku, et kasvuhoonegaaside õhkupaiskamise vähendamist taotleva Kyoto protokolli kehtivust pikendatakse 2020. aastani, vältimaks uusi tagasilööke.

Seega jääb Kyoto protokoll veel aastateks ainsaks kehtivaks dokumendiks, mis sisaldab globaalse soojenemise vastase võitluse eesmärki. Probleem on ka see, et dokumendiga on ühinenud peamiselt arenenud riigid, kelle osa kasvuhoonegaaside õhkupaiskamises, võrreldes muu maailmaga, on alla 15%, vahendas BBC. Samas ei ole suurim saastaja USA 1997. aastal vastu võetud protkolli ratifitseerinud. Protokollist jäävad välja ka Hiina ja India. Dohas saavutati kokkulepe pärast seda, kui Euroopa Liit, Austraalia ja mitmed teised tööstusriigid olid allkirjastanud kohustusele vähendada 2020. aastaks süsinikdioksiidi emissioone. 1997. aastal sõlmitud Kyoto protokoll kohustab arenenud riike vähendama õhku paisatavaid KHG heitkoguseid 5% võrreldes 1990. aastaga.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes