• Eesti
  • English

Hiina päritolu taastuvenergiaettevõte asutatakse Eestis tuleval aastal

Eesti uudised - eteap December 4, 2012

BNS, 04.12.2012

Hiina Jilini provintsiga seotud ettevõtted kavatsevad Eestisse taastuvenergiaga tegeleva firma asutada tuleva aasta esimeses kvartalis.

Septembris sõlmisid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Hiina ettevõte Jilin New Energy Investment Co. Ltd. investeerimis- ja koostöölepingu, mille kohaselt Hiina Jilini provintsi ettevõtted investeerivad Eesti taastuvenergia sektorisse 130 miljonit eurot.

EAS-i juhatuse liige Martin Hirvoja ütles teisipäeval BNS-ile, et Jilini äridelegatsioon külastas Eestit augustis, mil tutvuti põhjalikult Eesti taastuvenergia sektoriga. “Järgmine delegatsioon on lubanud Eestit külastada järgmise aasta esimeses kvartalis, mille käigus on plaanis asutada siia ka ettevõte,” ütles Hirvoja.

“Investeerimisprojektide ülevaated on EAS-i poolt Jilinile edastatud, neid praegu analüüsitakse,” ütles Hirvoja.

Investeerida kavatsetakse puidupelletite ja tuuleenergia seadmete tootmisse ning teistesse taastuvenergiaga seotud projektidesse. Jilini ettevõte on valinud Eesti ka oma Euroopa peakontori asukohaks. Lisaks Jilin Investment Groupile on projekti kaasatud Hiina Jilini provintsi kohalik valitsus ning projekti rahastab China Development Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes