• Eesti

Novembris sai kõige enam taastuvenergia toetust Tallinna Elektrijaam

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap January 9, 2013

BNS, 09.01.2013

Eleringi andmetel sai Väo koostootmisjaama käitav Tallinna Elektrijaam OÜ mullu novembris 801 791 eurot ning mullu 11 kuuga kokku 7,7 miljonit eurot taastuvenergia toetust, mida on 2011. aasta 11 kuuga võrreldes 5,8 protsenti rohkem.

AS Eesti Energia Narva Elektrijaamad mullu novembris taastuvenergia toetust ei saanud. Eelmise aasta kümne kuuga sai ettevõte aga kokku 20,7 miljonit eurot toetust, mida on ligi kaks ja pool korda enam kui aasta varem.

Fortum Eesti AS sai novembris 723 495 eurot taastuvenergia toetust. 11 kuuga sai ettevõte toetust kokku 7,2 miljonit eurot, mida on 12,3 protsenti enam kui aasta varem.

AS-ile Fortum Tartu kuuluv AS Anne Soojus sai mullu novembris 667 407 eurot taastuvenergia toetust ning 11 kuuga saadud toetus ulatus 6,8 miljoni euroni. Võrreldes 2011. aasta sama perioodiga suurenes toetus 6,5 protsenti.

Eesti Energia Aulepa Tuuleelektrijaam sai mullu novembris taastuvenergiatoetust 426 827 eurot ning 11 kuuga kokku 3,3 miljonit eurot. Võrreldes varasema aasta 11 kuuga langes toetuse summa 7,8 protsenti.

Novembris oli suurimate taastuvenergia toetuse saajate hulgas ka AS-ile Nelja Energia kuuluv AS Aseriaru Tuulepark, millele maksti toetust novembris 320 645 eurot ning oktoobris 53 865 eurot. Ülejäänud kuudel ettevõttele mullu taastuvenergia toetust ei makstud.

OÜ Roheline Ring sai mullu 11 kuuga taastuvenergia toetust kokku 2,6 miljonit ehk 1,3 protsenti vähem kui aasta varem. Paldiski poolsaare tipus asuv Nelja Energia Pakri Tuulepark sai mullu 11 kuuga taastuvenergia toetust 2,2 miljonit eurot, mida on neli protsenti vähem kui aasta varem.

Nelja Energiale kuuluv OÜ Tooma Tuulepark sai mullu 11 kuuga taastuvenergia toetust 1,8 miljonit eurot, mida on 3,7 protsenti vähem kui mullu. Horizon Tselluloosi ja Paberi AS sai mullu 11 kuuga taastuvenergia toetust 1,4 miljonit eurot, mida oli 1,5 protsenti enam kui aasta varem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes