• Eesti

Nurme külla paigaldati esimene tuulegeneraator

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap January 29, 2013

Delfi.ee, 29.01.2013

5. detsembril sai paigaldatud Nurme külla Eedu-Enno talu vahetusse lähedusse tuulegeneraator TUGE® 10.

Tegu on Järvamaal Koerus AS Konesko poolt ehitatud generaatoriga. Tuulik käivitub tuulekiirusega 2,5 m/s ja tuulekiirusel 10,5 m/s annab ta välja oma nimivõimsuse, pöörleb 140 pööret minutis ja eluiga on 20 aastat. Tuulik on ühendatud elektrivõrku ning peaks osaliselt katma nii elumaja kui ka tootmishoonete energiavajaduse. Projekti aitas rahastada SA Kredex rohelise investeerimisskeemi „Väikeelamute rekonstrueerimise toetus” kaudu.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes