• Eesti

Sõnajalad püstitavad Sõrve juba 7. elektrituuliku

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap January 14, 2013

Äripäev Online, 14.01.2013

120 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist saab vendade Oleg ja Andres Sõnajala firma AS Eleon seitsmes tuulik Saaremaal Sõrves.

Andres Sõnajalg selgitas Meie Maale, et uus generaator Eleon 3M 116 hakkab tootma rohkem elekrienergiat kui naabruses olevad kuus tuulikut kokku. Neist esimese panid vennad raha teenima 12 aastat tagasi. “Kui seniste tuulikute laba pikkus on 20 meetrit, siis uuel tuleb 59 meetrit. Praegu on meil tööde esimene etapp, vundament ja 43 meetri kõrguse torni betoonosa valmis ja ehk varakevadel saame Saksamaalt tuuliku siia ära tuua,” rääkis ta.

Omaniku järelevalvet tegeva East OÜ esindaja Urmas Lõhmuse sõnul ostetakse mujal maailmas selliste tuulikute püstitamise tehnoloogia tavaliselt sisse. “Nemad tahavad seda tüüpi siin ise välja arendada. Selles mõttes ütlen, et Sõnajalad on kõvad poisid. Nad on oma firmasse tööle võtnud mehi, kes Soomes on selliseid tuulikuid püstitanud, projektijuht, kes ehitust juhib, on seda tööd samuti enne teinud,” sõnas ta. Ehitusfirma on Sõnajalgadele kuuluv Estwind Energy OÜ.

Salme aleviku ja valla üldplaneeringu järgi ei arendata vallas tuuleparke, lubatud on olemasolevate tuuleparkide kaasajastamine ja laiendamine. Sellise otsuse võttis vallavolikogu vastu 20. detsembril 2010. Seega saavad Sõnajalad ka oma senised väiksema tootlikkusega tuulegeneraatorid võimsamate vastu välja vahetada.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes