• Eesti

Eesti taastuvenergeetikud süüdistavad riiki sõnamurdmises

Eesti uudised - eteap February 14, 2013

Eesti Päevaleht, 14.02.2013

Ettevõtted põhjendavad Eestisse investeerimise lõpetamist taastuvenergia tasude kärpekavaga.

Taastuvenergia koja esindajad alustavad täna majandusministeeriumis kriisiläbirääkimisi, et sundida nii ministeeriumi kui ka riigikogu muutma komisjonis juba hääletamise läbinud seisukohti. „Majandusministeerium esitas riigikogu majanduskomisjonile mitu ettepanekut, mis erinevad eelmisel aastal Juhan Partsi ja meie vahel sõlmitud kokkuleppest,” ütles taastuvenergia koja juhataja Rene Tammist. „Halb on see, et riigikogu liikmetele loodi mulje, justkui me oleksime nende muudatustega nõus.”

Eesti suurim küttegraanulite tootja Graanul Invest ei piirdunud pahameele avaldamisega, vaid loobus eelmisel nädalal Imaverre kavandatud 27 miljoni euro suuruse maksumusega tehase laiendamise ja koostootmisjaama ehitamise projektist. „Eelmisel nädalal ütlesime Eleringile ära 700 000 eurot maksva elektriliitumise väljaehitamisest, sest Eestis loodud ebastabiilses keskkonnas pole õige tööstusettevõtet ehitama hakata,” teatas ettevõtte juht Raul Kirjanen.

Investeeringute peatamist kinnitas samuti Fortum Eesti, kes kütab taastuvenergia katlamajadega nii Tartut kui ka Pärnut. „Me ehitame praegu koostootmisjaamu Lätis ja Leedus, kuid mitte Eestis,” selgitas ettevõtte juhatuse esimees Margo Külaots. „Eestisse võiksime rajada veel ligi 40 miljoni eurose maksumusega koostootmisjaama, kuid me ei saa riigi poliitikat usaldada.”

Majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas süüdistas tekkinud vastuoludes majandusministeeriumi. „Olukord läks segaseks, sest ministeerium on oma seisukohti sageli muutnud,” rääkis Kallas. „Ministeerium väitis, et nende esitatud ettepanekud ei riku seniste tootjate õigusliku ootuse printsiipi ega too kaasa hilisemaid kohtuvaidlusi, kuid nüüd, pärast hääletust komisjonis on läinud teisiti.”

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes