• Eesti
  • English

Eesti tuuleenergia koguvõimsus kasvas mullu 47 protsenti

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap February 11, 2013

BNS, 11.02.2013

Eestis püstitati möödunud aastal rekordarv elektrituulikuid koguvõimsusega 86 megavatti, mis viis riigi tuuleenergia koguvõimsuse 269 megavatini.

Tuulikud tootsid mullu 22,7 protsenti enam tuuleenergiat, mis ulatus ühtekokku 448 gigavatt-tunnini, teatas Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon (ETEA). Eelmisel aastal valminud tuuleparkide koguinvesteering ületas 122 miljonit eurot.

ETEA andmetel andsid Eesti eelmise aasta kasvule pea kogu panuse kaks suurt uut tuuleparki – Eesti Energia tuhaväljadele püstitatud 39 megavatise võimsusega Narva tuulepark ning Eesti Energia ja Nelja Energia ühisprojekt Paldiskis, mis tõi senise Pakri tuulepargi kõrvale juurde 18 tuulikut koguvõimsusega 45 megavatti.

Eesti tuuleelektrijaamadele maksti eelmisel aastal kokku 14,1 miljonit eurot taastuvenergia toetust, mis on 22,5 protsenti kogu taastuvenergia toetussummast, mis on 62,7 miljonit eurot. Taastuvenergia toetust saadi ligikaudu poole kogutoodangu ulatuses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes