• Eesti

Kesk- ja Ida-Euroopas kasutab 2020. aastal tuuleenergiat 9 miljonit majapidamist

Maailma uudised - eteap February 22, 2013

Keskkonnatehnika, 22.02.2013

Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsioon {European Wind Energy Association, EWEA) avaldas veebruaris raporti „Eastern Winds”, mille kohaselt saab Kesk- ja Ida-Euroopas ning Türgis 2020. aastaks tuuleenergiast oluline elektrienergiaallikas ning fossiilsete kütuste osakaal elektrienergia tootmisel järk-järgult väheneb. Euroopa Liidu kaksteist uut Kesk- ja Ida-Euroopa liikmesriiki plaanivad tõsta tuulikute koguvõimsuse 6,4 GW-lt (2012. aasta lõpus) 2020. aastaks 16 GW-ni, mis võrduks üheksa miljoni kodumajapidamise elektrienergiavajadusega. Türgi kavatseb suurendada elektrituulikute koguvõimsust 2023. aastaks praeguselt 2,3 GW-lt 20 GW-ni.

Tuuleenergeetika areneb praegu kiiresti Poolas ja Ru­meenias, kus paigaldatud tuulikute koguvõimsus 2012. aasta jooksul kahekordistus. Poolas oli nende kogu­võimsus 2012.a lõpus 2,5 GW ning Rumeenias 1,9 GW. Tuuleenergeetika kasvu ei prognoosita Tšehhis, Ungaris ega Bulgaarias, kus on küll olemas pikaajalised taastuv-energeetikakavad, ent puuduvad taastuvenergiaallikate kasutuselevõttu soodustavad seadused ning investorid ei ole seetõttu sellistest projektidest huvitatud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes