• Eesti
  • English

Komisjon: Eesti peaks järgima taastuvenergia tootjatega kokkulepitut

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap February 19, 2013

BNS, 19.02.2013

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Günther Oettinger ütles esmaspäeval Eesti taastuvenergeetika kojale saadetud kirjas, et valitsuses peaks järgima taastuvenergia tootjatega seni sõlmitud kokkuleppeid, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Komisjon on veendunud, et püsiv investeerimisraamistik on võtmetingimus, et vallandada soovitud investeeringud, saavutamaks meie 2020. aasta eesmärgid ja eriti taastuvenergeetika 20-protsendilise osatähtsuse saavutamine 2020. aastaks,” kirjutas Oettinger.

“Nendes tingimustes me peame oluliseks, et valitsus järgiks kohustusi, mida ta on võtnud, kaitsmaks eespool viidatud põhimõtteid,” lisas ta.

Taastuvenergia koja juhataja Rene Tammist saatis novembris Oettingeri kirja, kus kurtis, et Eesti valitsus kavatseb taastuvenergiale makstavaid toetusi tagasiulatuvalt kärpida.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist öeldi lehele, et minister Juhan Parts kohtus möödunud aasta lõpus Oettingeriga ja volinik seda teemat toona jutuks ei võtnud.

Riigikogu majanduskomisjon otsustas jaanuari lõpus vähendada toetusi tuuleenergiale 93 euroni megavatt-tunni kohta ning taastas 600 gigavatt-tunnise toetuse piirangu, mille kaotamises olemasolevatele tootjatele varem oli kokku lepitud. Kokkulepet rikuti koja sõnul ka konkurentsiametiga kooskõlastatavate toetusmäärade ja elektrijaamade omatarbe toetamise osas.

Taastuvenergia koja hinnangul kannavad olemasolevad taastuvenergia tootjad selle otsuse tõttu 40–43 miljoni euro suurust majanduslikku kahju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes