• Eesti

Riigikogu püüab alandada taastuvenergia tasusid

Eesti uudised - eteap February 4, 2013

Õhtuleht, 04.02.2013

Riigikogu majanduskomisjonis on arutusel taastuvenergiatasude vähendamine, millega tarbijad võidak­sid aastate jooksul lõpuks kümneid miljoneid eurosid. Taastuvenergia toetused ettevõtjatele on vajalikud, et Eestisse tuleks keskkonnasõbralikud investeeringud energeetikasse, nt tuulepargid, selgitas majandusko­misjoni liige Arto Aas. Samas on nad tarbijatele eba­meeldivad, sest tõstavad elektri hinda, lisas ta. 2007. aastal kehtestatud toetuste määrad tõid Eestis­se palju energiatootmisvõimsusi, nüüd on aeg toona­sed toetuste määrad ja süsteem üle vaadata, rääkis Aas. «Sel aastal ei maksta näiteks toetust Narva elekt­rijaamades puidu põletamise eest, mis vähendab taastuvenergiatasusid paarikümne protsendi jagu. Taas­tuvenergia dotatsioone tuleb aga vähendada nii, et ei kannataks ettevõtjate õigustatud ootus,» ütles Aas, kelle sõnul ei saa õigusriik tagasiulatuvalt muuta reeg­leid ettevõtjate jaoks oluliselt ebasoodsamaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes