• Eesti

Sotsid ja demokraadid esitasid elektri hinda alandava eelnõu

Eesti uudised - eteap February 21, 2013

Delfi.ee, 21.02.2013

Sotsiaaldemokraadid ja demokraatide ühendusse kuuluvad saadikud algatasid täna riigikogus elektrituruseaduse muutmise, et alandada elektri hinda nii kodu- kui ka äritarbijatele.

„Kehtivat seadust tuleb muuta nii, et taastuvenergia tasu maksab edaspidi tarbijate asemel kinni riik, mis aitab inimestel ja ettevõtetel leevendada 1. jaanuaril toimunud üleminekut avatud elektriturule,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser. „Meie eelnõu vastuvõtmisel väheneb keskmise pere elektriarve aastas 37 euro võrra.“

Sotsiaaldemokraatide ja ühiseelnõu kohaselt hakkab riik taastuvenergia toetust rahastama saastekvoodi müügist saadud tuludest. „Kui müügist laekuv tulu ei kata toetuse suurust, siis kaetakse puudujääv osa riigieelarvest. Kui müügist laekuv tulu ületab makstava taastuvenergia toetuse suuruse, siis kantakse ülejääv osa eelarvesse,“ selgitas Mikser.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes